27/12/08

Κεφτεδάκια à la Chef

Αγαπητές φίλες και... φίλοι (πανάθεμά σας),
μέρες που είναι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια από τις κλασικές συνταγές μου, τα κεφτεδάκια à la Chef (και όχι αυτήν την απατεωνιά που είχε ανεβάσει παλιότερα το αδέσποτο). Θα σας περιγράψω τη συνταγή στο γνωστό, λακωνικό μου ύφος.

Υλικά

1/3 kg μοσχαρίσιο κιμά
1/3 kg σιλικόνη σε σκόνη
2 κουταλιές ζωμός τομάτας (προαιρετικά)
6 φρυγανιές τριμμένες
1 μεσαίο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
κάπαρη
Μπαχάρι
Κύμινο - Κανέλα (προαιρετικά)
1 αυγό
1/2 kg φέτες ροκανίδια
νερό

Προετοιμασία

1. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αν μπορείτε, αλλιώς στο multi για να τελειώνετε.

2. Πίνετε ένα σφηνάκι τεκίλα.

3. Ρίχνετε τον κιμά, τη σιλικόνη, το ζωμό τομάτας, τις φρυγανιές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κάπαρη και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύετε μέχρι να δέσουν. Μη ρωτάτε πόση ώρα χρειάζεται. Όση ώρα χρειάζεστε με τα ξερά σας.

4. Πίνετε ένα σφηνάκι βότκα.

5. Αφήνετε το μείγμα για περίπου 30'.

6. Πίνετε ένα ποτηράκι ούζο ή ένα ποτηράκι ρακί αν προτιμάτε.

7. Ρίχνετε το αυγό, χωρίς τα τσόφλια, εννοείτε, μαζί με τα ροκανίδια σε ένα μπωλ και ανακατεύετε όση ώρα χρειαστεί, μέχρι να ποτίσουν καλά τα ροκανίδια.

8. Πίνετε ένα σφηνάκι ζαμπούκα.

9. Πλάθετε τα κεφτεδάκια.

10. Επειδή το τελευταία βήμα μπορεί να σας πάρει ώρα, καλύτερα να έχετε ένα Bloody Mary έτοιμο για τις στιγμές που καταπονούνται οι μεις σας από το πλάσιμο και χρειάζεστε κάτι μυοχαλαρωτικό.

11. Προθερμαίνετε το λάδι στους 120°C για 7'.

12. Αν τελείωσε το Bloody Mary, συνεχίστε με μοχίτο.

13. Βουτάτε τα κεφτεδάκια στο αυγό και τα ροκανίδια και τηγανίζετε. Γυρίζετε συχνά τα κεφτεδάκια και τηγανίζεστε μέχρι να πάρουν τα ροκανίδια ένα ζεστό καφετί χρώμα.

14. Σβήστε με κρασί, όχι τα κεφτεδάκια, το μοχίτο.

15. Σερβίρετε.

Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε παρακάτω:



Μπορεί να μην τρώγoνται, κάνουν όμως υπέροχα μπαλάκια του τέννις.



2 σχόλια:

Rowlf είπε...

Ναι αλλά τον Φλωρινιώτη δεν τον έβαλες.

Rowlf είπε...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα παρεξηγηθεί ο Συντυχάκης.