21/12/08

Οι συνταγές του Chef

Μπήκα στην κουζίνα του μάγειρα και του έκλεψα μερικές από τις μυστικές του συνταγές, Κοτόπουλο με Ουΐσκι και ένα ελαφρύ γλυκάκι. Σας τα δίνω ακριβώς όπως τα σημειώνει και τα διδάσκει ο μέγας τεχνίτης:

Κοτόπουλο με Ουΐσκι

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι
Την επομενη μέρα , παρτε ένα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα



Όπως βλέπετε ο Chef στηρίζεται στην σκανδιναβική …χικ… παράδοση, με την οποία όμως συνδιαλέγεται δημιουργικά με νεωτερική διάθεση και νοοτροπία (πχ ουΐσκι αντί της παραδοσιακής βότκας) επινοώντας έτσι νέες, επαναστατικές γεύσεις και τεχνικές. Ας δούμε και το fusion dessert του (προωθημένη τεχνική μοριακής γαστρονομίας που θα ζήλευαν ακόμα κι oι Ferran Adria και Heston Blumenthal):

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φευ, αφελές και ανόητο ημίαιμο. Νόμιζες πως θα σε άφηνα μέσα στην κουζίνα μου και θα σου αποκάλυπτα τα μυστικά μου;

Οποιοσδήποτε γνωρίζει από την υψηλή τέχνη της κουζίνας θα αναγνώριζε πως όχι μόνο η συνταγή, αλλά ούτε καν το ύφος γραφής δεν προσεγγίζει στο ελάχιστο το στυλ μου. Γιατί ημιμαθή μούργε, στα υψηλά σαλόνια της μαγειρικής, τα οποία εσύ ούτε καν οσμίστηκες, δεν είναι μόνο τι κάνεις, αλλά και πώς το λες και πώς το γράφεις, απόδειξη η μεγάλη επιτυχία της εκπομπής μου.

Η προσπάθειά σου να σπιλώσεις για άλλη μια φορά τη φήμη μου απέτυχε.

Άντε πάαινε να γλύψεις κανά κόκκαλο ρε.

Rowlf είπε...

Τρέχεις να τα μαζέψεις τώρα, αλλά δε μαζεύονται. Μεταφράζω λοιπόν τα λόγια σου και δείχνω ότι μάγειρας είναι γυμνός (ούτε ο Jamie Oliver τρομάρα σου)

"στα υψηλά σαλόνια της μαγειρικής, τα οποία εσύ ούτε καν οσμίστηκες, δεν είναι μόνο τι κάνεις, αλλά και πώς το λες και πώς το γράφεις"

που σημαίνει

"κυρίες και κύριοι, σας πουλάω φύκια για μεταξωτές κορδέλες"

Το κόκαλο να είναι από μπούτι (αν με εννοείτε), παρακαλώ.