22/12/08

Ο Νίκος Δήμου ξαναχτυπά

Ήταν να βάλω άλλη ανάρτηση, αλλά με πρόλαβε ο Νίκος Δήμου.

Δεν ξέρω τι έχει πάθει τελευταία ο Νίκος Δήμου, αλλά έχει γράψει μερικά ―για να το θέσω ήπια― αμφιλεγόμενα κείμενα. Ο cobden στο ιστολόγιό του αναφέρεται στα πιο "πολιτικά" από αυτά, εμείς εδώ έχουμε σχολιάσει τα πιο "πολιτιστικά".

Τώρα πάλι ανέβασε στο site του αυτό. Μια από τα ίδια. Έχουν ειρωνική διάθεση αυτά, όπως θέλησε να τα διαβάσει ο Statler, ή τα εννοεί στα σοβαρά; Το ότι επιμένει να τα εκφράζει με τον ίδιο τρόπο με κάνει να πιστεύω το δεύτερο. Κρίμα…

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, χαλαρώστε. Νομίζω πολύ ασχολούμαστε. Ο Νίκος Δήμου έχει μία πολύ σαφή προσφορά, την οποία όλοι του αναγνωρίζουμε και από 'κεί και πέρα έχει ορισμένα θέματα, από τα οποία δεν καταλαβαίνει και πάρα πολλά. Προφανώς απογοητευόμαστε, θα θέλαμε να είναι πολύ καλός σε όλα, αλλά δεν είναι, ε εντάξει, τι να κάνουμε.

Rowlf είπε...

Το θέμα είναι ότι ―όπως επισημαίνει και ο Cobden― κάποτε για τα θέματα αυτά εξέφραζε πολύ πιο σοβαρές απόψεις.

mahler76 είπε...

προς το παρόν καλές γιορτές σε όλους σας και όταν διαβάσω κανονικά την ανάρτηση θα σχολιάσω. Φιλιά!!!

Rowlf είπε...

Καλώς τον! Έχεις και τις δικές μας ευχές. Ετοιμάζουμε μια ας την πούμε έκπληξη…

mahler76 είπε...

@Rowlf
τι? αφιέρωμα αποκατάσταση στον Stokowski?

Rowlf είπε...

Αφιέρωμα-Αποκατάσταση? θα μπορούσες να το πεις κι έτσι… ;-)

SK είπε...

Χμμμ, εμένα κλασσικός Δήμου μου φαίνεται, κατά τα 8/9. Το 1/9 (το Arbiter Elegantiae) είναι απαράδεκτο, αλλά υποθέτω ότι το έχει χάριν αστεïσμού, αφού μάλλον η όλη ανάρτηση είναι lighthearted.

Rowlf είπε...

Τι να πω, βρε SK, ας εμπιστευτώ την κρίση σου. Φαίνεται ότι αυτές τις συχνότητες χιούμορ δεν μπορώ να τις πιάσω. Δε θα 'ναι και η πρώτη φορά…

Αυτό με τη Λιλιπούπολη πάλι είναι πράγματι κλασικός Δήμου, αλλά έλεος. Την έχει ανάγει σε υψηλή κουλτούρα. Λιλιπούπολη - Μότσαρτ σημειώσατε χι.

Το δε "να πάψουν τα βιβλία να είναι είδη αναλώσιμα" τι είναι; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ας μας δώσει πιο συγκεκριμένες ντιρεκτίβες πως θα γίνει αυτό.