19/11/09

"Απαξιώνουν τον κλασικό αθλητισμό"/ τον πολιτισμό (;)

Επιστολή του αθλητή του στίβου Παναγιώτη Σαρρή, ο οποίος δεν συμπεριελήφθη στον προγραμματισμό του ΣΕΓΑΣ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα τη μη ένταξή μου στην κατηγορία τραυματιών του ΣΕΓΑΣ για το έτος 2009-10, μολονότι η σοβαρότητα και η χρονική διάρκεια του τραυματισμού μου, έχει επιβεβαιωθεί τόσο από την υγειονομική υπηρεσία της ομοσπονδίας, όσο και από εξωτερικούς γιατρούς.

Όντας πρωταθλητής στα σπριντ επί δώδεκα χρόνια, προθυμοποιήθηκα, παρά τους πόνους και παρά τις συμβουλές των γιατρών, να υποστηρίξω τη σκυταλοδρομία 4Χ100 της Εθνικής ομάδας όταν μου ζητήθηκε μέσα στο 2009, συμμετέχοντας για ενδέκατη φορά στο Bruno Zauli και στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Το ίδιο, άλλωστε, συνέβη με συναθλητές μου, οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτό, αγωνίστηκαν τραυματίες και, δικαίως, τελικά εντάχθηκαν στην κατηγορία αυτή των τραυματιών. Με τον αποκλεισμό μου, η Επιτροπή Υψηλού αθλητισμού της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ είτε αμφισβητεί το κύρος και την αξιοπιστία της υγειονομικής υπηρεσίας, είτε στις κρίσεις της, όπως και κατά το πρόσφατο παρελθόν, έχουν πιθανόν, ήδη, εισχωρήσει μη φίλαθλα και αξιοκρατικά κριτήρια.

Σε μια εποχή κρίσης ηθικής και αξιών, ανάλογες συμπεριφορές και αποφάσεις οδηγούν σιγά-σιγά στην πλήρη απαξίωση του κλασικού αθλητισμού».

Χωρίς περαιτέρω σχόλια. Για ποιο λόγο αυτό το θέμα μπαίνει σε ένα τέτοιο ιστολόγιο; Ο νοών νοείτω. Έπεται συνέχεια, ίσως πιο "σχετική".

Update - συνέχεια: οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδος του ποδοσφαίρου θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: