31/1/12

Μ' έπνιξε το κύμα

Όταν περίπου πριν δυο μήνες έγραφα αυτό πραγματικά δε μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρισκόταν κάποιος με διαμετρικά αντίθετη γνώμη. Μένω άφωνος μπροστά σε αυτή την "κριτική", το μυαλό αυτού που την έγραψε είναι μέγα μυστήριο που πρέπει να μελετηθεί.

5 σχόλια:

Arnold Böcklin είπε...

Φρίκη με συνθλίβει ωσάν ωστικό κύμα... Ανατσουτσούρωσα βραδιάτικα.

Rowlf είπε...

Έτσι μου 'ρχεται να σου ζητήσω συγγνώμη, Arnold.

Η απορία μου πάντως είναι ειλικρινής: δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το κοινό αυτής της μουσικής. Όσοι έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την κλασική ή τη σύγχρονη μουσική μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και νομίζω ότι συμμερίζονται την αποστροφή μου. Όσοι ακούν άλλα μουσικά είδη, είτε ελληνική είτε ξένη μουσική, τα βρίσκουν έτσι κι αλλιώς αδιάφορα και ανιαρά όλα αυτά (εξάλλου κι εγώ θα προτιμούσα να μου βάλλουν να ακούω σκυλάδικα παρά αυτόν τον κατάλογο των αφόρητων κλισέ, τουλάχιστον εκεί κάνεις και την πλάκα σου). Οπότε ποιοι είναι αυτοί που ενθουσιάζονται με αυτή την προσπάθεια του "ελληνικού εκείνου πολιτισμού που πρέπει να είναι το διαβατήριό μας";

animal είπε...

πληρωμένος ήτανε, ή ξεπλήρωνε γραμμάτια

Rowlf είπε...

Έεελα, γίνονται τέτοια πράματα;

saetiger είπε...

Υπάρχει στάνταρ κοινό για τέτοια μουσική. Είναι αυτοί που θέλουν να το παίξουν καλλιεργημένοι αλλά δεν είναι. Τους σερβίρουνε λοιπόν ένα μάτσο κλισέ με λίγη ελληνικούρα για γαρνιτούρα και όλα καλά κι όλα ωραία. Σε όλες τις τέχνες υπάρχει κοινο σε μια παρόμοια γκρίζα ζώνη και το πράμα έχει και πολύ ψωμί.

Όσο για το άρθρο, λέει πολλά μα πάρα πολλά για το επίπεδο της "Καθημερινής".