5/12/11

Oh the quality!

Τι έντεχνο και μαλακίες μου λες τώρα;





(ο συνθέτης, υποθέτω, συνάδελφος της Μανωλίδου)

11 σχόλια:

Rowlf είπε...

Εδώ που τα λέμε κι αυτό δεν είναι καλύτερο, απλά έχει ηλεκτρονικό ήχο δηλ. προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μια πόζα δήθεν μοντερνιάς και πειραματισμού (μη χέσω).

Rowlf είπε...

Η μόνη μελοποίηση Καβάφη που με πείθει είναι κάτι τραγούδια του Αργύρη Κουνάδη. Τα μόνα που σέβονται το κείμενο. Δεν πρέπει να υπάρχει πιο δύσκολος Έλληνας ποιητής για να μελοποιηθεί. Είναι εξίσου θέμα γλώσσας και ατμόσφαιρας. Καλύτερα να μην τον πιάνουν στα χέρια τους.

Rowlf είπε...

Καλά, η καταληκτική πορδή του φλάουτου στο πρώτο τραγούδι ανακεφαλαιώνει επιγραμματικά αλλά παιχνιδιάρικα το επίτευγμα που έχει προηγηθεί. Ενώ στο δεύτερο οι ατσιακατούρες του πιάνου διακοσμούν την ουμ-πα ουμ-πα συνοδεία δημιουργώντας ένα βάθος εκφραστικής λεπτομέρειας και έμπνευσης αντίστοιχο της διάρκειάς τους.

Τέλος οι φωνές με το ερμηνευτικό σθένος τους συναγωνίζονται την συνθετική έμπνευση.

animal είπε...

Ρε, τι μπούρδες είναι αυτές! Σου πατήσαν την ουρά και τ' ανέβασες αυτά; Η μουσική είναι για τα μπάζα. Τους τραγουδιστές δε θα τους παίρναν ούτε σε σκυλάδικα. Κρίμα. Νόμιζα πως η Θεοδωρίδου είναι καλή τραγουδίστρια. Έτσι είχα ακούσει τουλάχιστον.

animal είπε...

Καλα ρε, δεν ντρέπονται να κυκλοφορούν κάτι τέτοιο; Ρε άντε ουστ

animal είπε...

Εσύ που τα ξέρεις αυτά, γιατί ακούγεται έτσι η ορχήστρα; Σα να έχουν βάλει μιντι

animal είπε...

Καλά, ποιος παπάρας έγραψε κάτι τέτοιο;

animal είπε...

Χα, χα. Η πορδή θεϊκή. τρελή έμπνευση σου λέω

animal είπε...

Ο Καβάφης δεν είναι μελοποιήσιμος όχι γιατί έχει πρόβλημα η ποίησή του, αλλά γιατί εσείς είστε μαλάκες, ακούτε ρε!!!!!!!!!!

Rowlf είπε...

Αυτή τη φορά είμαι μαζί σου, καλό μου ζώον,
χώσε κι άλλο. Είναι ελεεινά και τρισάθλια.

Δε νομίζω ότι έχουν βάλει samplers, αλλά η ηχοληψία και η μίξη είναι κι αυτά για τα μπάζα για αυτό ακούγεται έτσι.

The the είπε...

Δυστηχως για μερικους συνθετες,η συγχρονη μουσικη εχει καταντησει σαν την Γιουροβιζιον.
Στην Γιουροβιζιον,η καθε χωρα στελνει ενα χαζοποπ τραγουδακι και προσπαθει να βαλει και ενα παραδοσιακο οργανο ωστε να προσελκυσει τους παραδοσιακους.
Ετσι και στην συγχρονη μουσικη,πολλοι συνθετες χρησιμοποιουν την αρχαια ελλαδα και την παραδοσιακη μουσικη σαν κουρτινα ωστε να κρυψουνε την αδιαφορια τους για πειραματισμο και ταυτοχρονα να προσελκυσουνε και ενα κοινο που οπως και να το κανουμε δεν γουσταρει συγχρονη μουσικη.
Δοξα την επιστημη εχουμε σημερα internet και ο καθενας μπορει να ακουσει οτιδηποτε φρεσκο κυκλοφορει στην αγορα(Νεες τασεις,παρτιτουρες κτλ).
Πως αυτοι οι συνθετες δεν ενιωσαν την αναγκη για κατι καινουργιο;
Εδω στο εξωτερικο που ζω τετοιοι συνθετες εχουν και εδω περαση.
Πουλαει αυτη η μουσικη γιατι πρωτον προσελκυει κατι κουλτουριαριδες γιαγιαδες που διαβαζουν μισοκοιμησμένες τα προγραματα εν ωρα συναυλιων και επισης ενα ensemble προτιμαει να παιξει ενα τετοιο εργο απ'οτι ενα δυσκολο τεχνικα εργο που χρειαζεται εναν μηνα να διαβασει την παρτιτουρα.
Γι'αυτο αν εισαι νεος και φιλοδοξος συνθετης,βρες εναν πιασιαρικο αρχαιοελληνικο τιτλο τυπου...μεταμορφωσης,μακεδονια,Αγια σοφια,βαλε και καμια παραδοσιακη μελωδια και εισαι αρχοντας.
Πριν χασω τα τελευταια μου μαλλια,γνωρισα συνθετη που μετερεψε σε δωδεκαφθογγη σειρα το μηλο μου κοκκινο και το κορυφαιο ηταν οταν γνωρισα εναν αλλο συθνετη που πηρε το ελληνικο αλφαβητο το οποιο αποτελειτε απο απο 24 γραμματα αρα 24 νοτες αρα 2 οκταβες και πηρε κειμενο καβαφη και εβαζε τις νοτες αναλογα με το κειμενο.
Και αυτος επισης ειναι ενας εξυπνος τροπος να πουλησεις λιγο....
Εγω ομως ειμαι ποιο μπροστα απ'oλους και αποφασισα το ελληνικο αλφαβητο να το μετατρεψω σε μια οκταβα μαζι με τους μικροτονους....Αυτην την περιοδο δουλευω το κειμενο "Mακεδονια ξακουστη" :)