22/8/10

The sincerest form of flattery

Design Retrospective

24 σχόλια:

mahler76 είπε...

επίσης τα κινητά τηλέφωνα πριν το iPhone 4 τα γράπωνες από όπου γούσταρες και αν δεν είχες σήμα έβριζες τον ΟΤΕ. Μέτά το iPhone δεν φταίει ποτέ η εταιρία σου για την απώλεια σήματος απλά εσύ ως καταναλωτής είσαι πίθηκας και δεν κρατάς σωστά το κινητό χαχαχαχα

Rowlf είπε...

Άσε, χάλια μαύρα το iPhone 4. Δε βλέπεις που κανένας δε το αγοράζει και τους έχουν μείνει όλα απούλητα;

mahler76 είπε...

καλά κορόιδα υπάρχουν πολλά χαχαχα.

Rowlf είπε...

ναι, δεν έχει παρά να κοιτάξει κανείς πόσοι είναι οι χρήστες των Windows :P

mahler76 είπε...

εσύ το πάς προβοκατόρικα. Εγώ δεν έχω θέμα με τα προϊόντα της apple μόνο με την συγκεκριμένη πατάτα και το θράσος τους στον τρόπο που προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όσο για τα windows δεν έχουμε όλοι τα φράγκα να χρησιμοποιούμε υπολογιστές της apple.

Rowlf είπε...

Ίσως έχεις περισσότερα λεφτά από μένα. Επειδή δεν έχω λεφτά για πέταμα λυπάμαι πολύ να δώσω χρήματα για να αγοράσω τους τενέκεδες που κάποιοι θέλουν να μου πουλήσουν για υπολογιστές (πραγματικά έτσι το βλέπω, δεν το λέω για να σε προκαλέσω). Προτιμώ να περιμένω μέχρι να μαζέψω χρήματα και να μπορώ να αγοράσω ένα Mac. But that's me…

Αν χρησιμοποιήσει κανείς για κάποιο καιρό υπολογιστές της Apple καταλαβαίνει ότι ο λόγος που υπάρχουν τόσο φανατικοί χρήστες των προϊόντων της είναι ότι είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που δεν κοροϊδεύει τους πελάτες της (παρόλο που η εντύπωση παραέξω είναι ότι οι χρήστες Mac είναι απλά κάτι απίστευτες ψωνάρες που τους πιάνουν κορόιδα όπως είπες κι εσύ παραπάνω ―ο διαβόητος Apple tax που αρέσκεται να επαναλαμβάνει ο Ballmer ως ερμηνεία της ακριβότερης τιμής― και που τους νοιάζει μόνο να μοστράρουν τα ντιζαϊνάτα μηχανάκια τους). Όταν ο Steve Jobs λέει ότι φτιάχνουν τα προϊόντα που θα θέλανε αυτοί οι ίδιοι να χρησιμοποιούν, δεν το λέει σαν ατάκα μάρκετινγκ, το εννοεί. Πολλά μπορείς να τους καταλογίσεις και σίγουρα κάνουν λάθη όπως όλοι αλλά θράσος δεν θα δεις από την Apple, ξέρουν πολύ καλά και οι ίδιοι ότι έχουν προσελκύσει και διατηρούν τόσο κόσμο να ορκίζεται στα μηχανήματά τους επειδή τους έχουν εμπνεύσει εμπιστοσύνη κι όχι γιατί το 'παίξαν τσαμπουκάδες.

Μην παρεξηγηθώ, δεν είναι ευαγές ίδρυμα η Apple, το κέρδος τους νοιάζει, όπως και κάθε εταιρεία, αλλά στηρίζονται ιδιαίτερα στο ότι οι πελάτες τους δε θα καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που αγόρασαν τα μηχανήματά τους και στο ότι θα ξαναγυρίσουν για να πάρουν κι άλλα.

Από εκεί και πέρα το θέμα με την κεραία πήρε από τον τύπο διαστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν είχε. Οι reviewers στο σύνολό τους συμφώνησαν ότι η κεραία του iPhone 4 είναι καλύτερη από τις προηγούμενες του 3GS και του 3G (τα οποία είχαν μια χαρά λήψη) κι ενώ το πρόβλημα αντιμετώπισε μια μικρή ομάδα, από τις φωνές και τις υστερίες κάποιων δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν τρομερό ελάττωμα. Το πρόβλημα μάλιστα μοιάζει να περιορίζεται στις ΗΠΑ λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου της AT&T, reviewers σε άλλες χώρες όπου ο φόρτος στα δίκτυα είναι μοιρασμένος απορούσαν για τη φασαρία που έγινε. Αν δε βαριέσαι, δες τα ακόλουθα links για την κεραία του iPhone 4 από το blog του Gruber που συγκεντρώνει και σχολιάζει τα πιο ενδιαφέροντα κείμενα της επικαιρότητας που κυκλοφορούν στο δίκτυο για την Apple:
A
B
C
D
E
F

mahler76 είπε...

προφανώς έχεις την πολυτέλεια να μπορείς να ζήσεις χωρίς υπολογιστή μέχρι να αποκτήσεις χρήματα για ένα Mac. Για όλους τους υπόλοιπους που χρειαζόμαστε υπολογιστή και δεν μπορούμε να περιμένουμε το pc είναι μονόδρομος. Άσε που εκτός από το hardware όλα τα άλλα είναι εντελώς τσάμπα. γΕΝΙΚΆ το ξέρεις γιατί και από εδώ το έχω πεί την είχα σε μεγάλη εκτίμηση την apple για το γεγονός πως συνδίαζε το εξαιρετικό design με την λειτουργηκότητα κάτι που όπως καταλαβαίνεις και ως αρχιτέκτονας μπορώ να το εκτιμήσω διπλά. Το iPhone όμως είναι μεγάλο φάουλ όχι μόνο για το ότι είναι μόνο design, αφού κινητό που δεν έχει σήμα είναι απλά παντόφλα, αλλά κυρίως γιατί αντί να βγούν να πούν κάναμε μαλακία τα έριξαν στους καταναλωτές που είναι ζώα και δεν ξέρουν να το κρατάνε ενώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται το πρόβλημα προτείνοντας την αγορά αυτής της φρικλέας πλαστικής θήκης που ακυρώνει και το design. Στην περίπτωση του iPhone σεβασμό δεν βλέπω κανέναν προς τον πελάτη κι εκεί είναι το πρόβλημά μου.

Rowlf είπε...

Όχι, ο υπολογιστής είναι εργαλείο της δουλειάς μου, δεν κάνω χωρίς κομπιούτορα, αλλά τα PCs είναι σα να μην υπάρχουν, οπότε δε σκέφτομαι καν να καταφύγω σε αυτά ως φθηνή εναλλακτική.

"Άσε που εκτός από το hardware όλα τα άλλα είναι εντελώς τσάμπα."
Εννοείς το software; Αν εννοείς αυτό, νομίζεις ότι ως προς αυτό η κατάσταση είναι διαφορετική στους Mac;
γκουχ, γκουχ…όπως και στα PCs, αν θες να είσαι νόμιμος, είσαι νόμιμος, αν όχι…

Βρε το ξέρω και είμαι σίγουρος ότι το θέμα του design του hardware μπορείς να το εκτιμήσεις πολύ περισσότερο από εμένα. Υπάρχει βέβαια και η διαφορετική φιλοσοφία του software που δε φαίνεται με την πρώτη, εκεί πρέπει να καθίσεις πρώτα να δουλέψεις κάποιον καιρό για να καταλάβεις.

Ως προς τη κεραία άλλη μια τελευταία:
αντιγράφω από ένα από τα link που έβαλα παραπάνω:

I knew it would be impossible to review Apple's new iPhone 4 without first discussing the antenna "issue".
Before I received the iPhone 4 I'd already heard the reports of the "death grip".
Users holding the bottom left corner of the stainless steel band, which holds the front and back glass panels together and also act as the antenna, could reduce the number of signal bars in weak reception areas.
I've been using the iPhone 4 for nearly a week to make calls, send and receive emails and surf the web from various places around the city and suburbs.
Is the antenna an issue? No it's not. Have I dropped calls? No, I have not.
 
Have I noticed an impact on the device's performance? No.


Ποιον να πιστέψουμε; Έχω σχολιάσει πολλές φορές την τάση μεγάλης μερίδας του τύπου να δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από την Apple μόνο και μόνο γιατί είναι θέμα που θα πουλήσει.

Αυτή τη στιγμή μιλάμε κι δυο θεωρητικά. Όταν κυκλοφορήσει το iPhone 4 στην Ελλάδα θα το αγοράσω για να αντικαταστήσω το 3G που έχω τώρα. Υπόσχομαι να γράψω τις εντυπώσεις μου και σου κρατάω πρώτο τραπέζι πίστα να έρθεις να μου λες πόσο κορόιδο πιάστηκα. Σημειώνω δε ότι είμαι αριστερόχειρας οπότε θα πιάνω συνέχεια "λάθος" τη συσκευή και ότι μένω σε περιοχή με κακή κάλυψη (σήμα κουδουνάκι). Οπότε είμαι η ιδανική περίπτωση. Α και ναι, θήκες δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, ούτε πρόκειται.

mahler76 είπε...

προσωπικά πάντως και πρόβλημα να μην υπάρχει με την κεραία το να με λέει καθυστερημένο ο Ράφλας ο Στίβ δεν το δέχομαι χαχαχα. Όταν βγεί το IPhone 5 το συζητάμε :)

mahler76 είπε...

επίσης τώρα που βρήκα βήμα, να πώ πως χάλασε το iPod μου μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Eat shit and die Steve χαχαχαχαχα

Aspete_students είπε...

Εγώ πάλι επειδή είμαι πλούσιος και ουχί κανείς φτωχομπινές και έχω δουλέψει παραγωγικά και με PC, σε διάφορες πλατφόρμες, αλλά και στα Apple, δηλώνω ότι με όλα μπορώ να λειτουργήσω (καθότι είμαι και μουρφουμένος). Δεν καταδέχομαι, ούτε έχω ανάγκη να γίνω groupie του ενός ή του άλλου. Προσωπικά χέστηκα τι κάνει ο Balmer, Gates ή ο Jobs και αν έχουν δίκιο ή όχι. Αυτά είναι δια τσι Cyber-κατίνες.

Παρόλα αυτά έχω μια πιο ιδιαίτερη αδυναμία και συμπάθεια στα Apple, όπου είναι τόσο σε επίπεδο λογισμικού όσο και υλικού ανθρωποκεντρικά. Έχουν μια ποιότητα κατασκευής γενικότερα άνω του μέσου όρου και για αυτό τα κάνει "τσουχτερά".

Αντίστοιχα αν προσπαθήσει να βρει σε PC θα δει ότι φτάνει στις ίδιες τιμές με τα Apple.

Έχω iphone 4 BTW. Δεν έχω διαπιστώσει πρόβλημα με την κεραία όσο και αν προσπάθησα. Δεν θα το καταλάβαινα αν γινόταν, αν δε το άκουγα, διότι το χρησιμοποιώ με το βολικό Hands-Free για να μιλάω και πάντα έχω μια από αυτές τις διάφανες θηκούλες.

Από mobile συσκευή, πλέον μόνο iphone. Επίσης έχω και πολλά ipods, το παλιότερο 8 ετών και όλα λειτουργούν (αλλά σε μένα δύσκολα χαλάνε κάτι τέτοια)

Rowlf είπε...

Τι το κανες, βρε αγόρι μου, το iPod και τα 'φτυσε σ' ένα χρόνο μέσα; Έχουν περάσει από τα χέρια μου 4 iPod. Το μόνο που δε δουλεύει πια είναι το πρώτο που είχα πάρει, ένα iPod Photo, το 2004. Τα άλλα που έχω (το τελευταίο που πήρα ήταν ένα iPod Touch πριν δυο χρόνια) δουλεύουν άψογα ακόμα …και τα έχω λιώσει να παίζουν…

Rowlf είπε...

Ωπ, με πρόλαβε ο Neco. Μα αυτά τα κατινίστικα είναι όλα τα λεφτά!

mahler76 είπε...

it takes a katina to know one.

όσο για το iPod, απλά στο γυμναστήριο το έπαιρνα (όχι και μέσα στις ντουζιέρες) και τα έφτυσε γκρρρ

Rowlf είπε...

Εγώ πάντως το λέω και αμαρτίαν ουκ έχω:
ένα περιποιημένο ξεκατίνιασμα πολύ μου αρέσει …ειδικά αν συμμετέχω.

mahler76 είπε...

Dude, και τι σχέση έχει με το ξεκατίνιασμα αυτή η πολιτισμένη συζήτηση που κάνουμε??

Rowlf είπε...

ρίχνω ιδέες

mahler76 είπε...

αν είναι να ξεκατινιαστούμε να το κάνουμε για κάτι dive, όπως το ότι αποκάλεσες σε παλαιότερο πόστ τον Wagner τρόμπα χαχαχαχα

Rowlf είπε...

για αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να πιαστούμε μπούκλα με μπούκλα σύντομα. Τι νόμιζες ότι έτσι θα τον άφηνα με ένα απλό "τρόμπα";

mahler76 είπε...

και βάτα με βάτα να πιαστούμε. τι την έβλεπα τόσα χρόνια την Δυναστεία χαχαχα

Rowlf είπε...

Πολύ ευχαρίστως, αν και στο θέμα Δυναστεία είμαι τελείως αδιάβαστος (ξέρω, ντροπή μου).

Statler είπε...

Ένα σωστό ξεκατίνιασμα πρέπει πάντα να έχει και μια δόση ειλικρίνειας. Rowlf, πού είχες δει εσύ στη ζωή σου Mac πριν σου τον δείξει και μας αγοράσει όλους από έναν ο Waldorf; Καλά τα "μάζευες τα χρήματά σου" - αλλά θα έπρεπε και δημόσια να αναγνωρίσεις στον Waldorf αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε κατ' ιδίαν: κόντεψε από σκύλο να σε κάνει άνθρωπο.

Rowlf είπε...

Με δίνεις στεγνά

mahler76 είπε...

ΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕΣ!!!!