7/6/11

TMI

Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθώ τα events της Apple με τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Δε θυμάμαι άλλη φορά να έχουν βγάλει τόσα πολλά μαζί. Η έναρξη του WWDC αποδείχθηκε ένας δίωρος καταιγισμός ανακοινώσεων. Από κάποια στιγμή και μετά δεν είχα ούτε το κουράγιο να αντιδράσω. Θα μας πάρει κάποιο καιρό μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνουν όλα όσα παρουσιάστηκαν για το μέλλον της πλατφόρμας.

Από την άλλη με στενοχώρησε η εικόνα του Steve Jobs. Καταβεβλημένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έδειχνε έτοιμος να καταρρεύσει, ακόμα και η φωνή του αλλαγμένη ―καταλάβαινες ότι δυσκολευόταν και στην άρθρωση.

Video stream της παρουσίασης μπορείτε να βρείτε εδώ.

2 σχόλια:

the schwedisch chef είπε...

Ανταλλάξαμε μερικά emails σχετικά με την εικόνα του Jobs. Βρήκες την εικόνα του πιο καταβεβλημένη, βρήκα τη φωνή του πιο αδύναμη και παρατήρησα πως του κοβόταν η αναπνοή. Έγραψες, πολύ όμορφα, πως είχες την "εντύπωση ότι υπήρχε άγχος να προλάβει, να είναι εκεί όταν θα παρουσιάζονταν ολα οσα επεβλεψε γιατί ίσως να μη μπορέσει ξανά". Θέλω να προσθέσω πως με αυτά που παρουσίασε ήταν σα να ήθελε να εξασφαλίσει την εταιρεία του για τα επόμενα χρόνια. Έδειξε ποια θα είναι η κατεύθυνση για την επόμενη δεκαετία. Αναρωτιέμαι για πόσο ακόμη καιρό θα είναι μαζί μας.

Rowlf είπε...

Νομίζω ότι όλοι είχαν την ίδια αντίδραση. Τα πρόσωπα του κόσμου που τον παρακολουθεί στο βίντεο είναι σαστισμένα ―παρά το ότι γινόταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Από την άλλη μιλάμε σα να τον έχουμε ήδη ξεγράψει. Μπορεί η εικόνα του να μας σόκαρε, αλλά δεν ξέρεις…

Επίσης όσο το σκέφτομαι αυτά που παρουσίασαν έπρεπε να παρουσιαστούν όλα μαζί. Δε γινόταν αλλιώς. Συνδέονται άμεσα και ορίζουν τη στρατηγική της Apple για όλα της τα προϊόντα για την επόμενη δεκαετία.

Ο John Gruber ως συνήθως συνόψισε με τον καλύτερο τρόπο σε μια λέξη όλη την παρουσίαση: Demoted

Επίσης παρέπεμψε σε αυτή τη φωτογραφία.