13/2/10

Ο εκπολιτισμένος και πολύ ανωτάτου Προκόπης

Καμιά φορά αναρωτιέμαι: οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τα πολιτιστικά πως επιλέχθηκαν να το κάνουν; Υπάρχει στο MEGA πχ αυτή η ανεκδιήγητη που βγάζουν στις ειδήσεις να τα λέει με ένα ύφος που προσωπικά μου προκαλεί οίκτο. Πέρα από αυτό κατά καιρούς έχουμε ακούσει από τα στόματα αυτών των γενναίων δημοσιοκάφρων (που τους λέει κι ο Πανούσης) διάφορα ξεκαρδιστικά. Αξέχαστη ατάκα: "…στο 2ο μέρος ερμήνεψαν τη Σεχραζάντ των Ρίμσκι και Κόρσακοφ". Χρυσή μου, αν δεν ξέρεις άνοιξε μια εγκυκλοπαίδεια, κάνε μια γκουγκλιά, κάτι, αλλιώς τι σε κρατάνε εκεί, τόσο δύσκολο είναι ή τόσο πολύ βαριέσαι;

Το in.gr πάλι προσφάτως μετέτρεψε τον Προκόφιεφ σε Προκόπη…

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Εσείς που τα παρακολουθείτε αυτά τα πχιοτικά, ο Μπαντούρας και ο Σκόντας σε ποιο μαγαζί εμφανίζονται;

Rowlf είπε...

:-)

Κώστα, καλωσόρισες

μια άλλη απορία που μου είχε εκφράσει παλιότερα ένας φίλος ήταν η εξής: "Αφού ο Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας δεν είναι πια μουσικό δίδυμο θα λέγονται Χάρης Κάτσης και Πάνος Μίχας;"

Unknown είπε...

Χα χα! Αυτό μου θύμισε το άλλο, του Πανούση: «οι αδελφοί Κατσιμίχα είναι ένας!».

Το μπλογκ το παρακολουθώ από καιρό και με μεγάλο ενδιαφέρον.

Cheers!

saetiger είπε...

Μου θύμισες τη θρυλική Δήμητρα Γκουντούνα, η ο οποία, στα πλαίσια της πολιτιστικής επανάστασης του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, παρουσίαζε στις ειδήσεις των 9 ένα πολιτιστικό πεντάλεπτο πριν από τα αθλητικά. Με χαμηλό τόνο και ντροπαλή φωνή μας ενημέρωνε για τα θέατρα και τις συναυλίες της ημεδαπής.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω στις αναμνήσεις μας και τη φωνή του Κώστα Κωβαίου, συνεργάτη της Γκουντούνα. Και οι δύο προικισμένοι με βελούδινες φωνές, από αυτές που μόνο η ειλικρινής ενασχόληση με την Τέχνη μπορεί να χαρίσει.

Rowlf είπε...

Και βέβαια ένα ακόμα σήμα κατεθέν της τέγνης και του απροσμέτρητα υψηλού επιπέδου είναι ο Κωστάλας.

saetiger είπε...

Μόνο που από τον Κωστάλα δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμη. Κάποτε θα είναι κι αυτός μια γραφική ανάμνηση.

Ανώνυμος είπε...

Ειπώθηκε και αυτό, "Ρίμσκυ και Κορσακώφ"; Όμορφα!
Και εγώ που νόμιζα ότι το απόγειο ήταν αυτό που είχε γραφεί - προ αμνημονεύτων ετών - σε κάποια αθηναϊκή εφημερίδα περί των αριστουργημάτων των κορυφαίων ιταλών συνθετών Μπελλίνι, Σομναμπούλα και Πουριτάνι...