5/7/12

Engraving news

Έκτακτο παράρτημα!

Και πάνω που έκανα την αλλαγή από Finale σε Sibelius καθότι (ειδικά σε Mac) το Finale φαίνεται παρατημένο με κώδικα γερασμένο που δεν έχει ανανεωθεί από τότε πρωτοφτιάχτηκε (όπως φαίνεται για πρώτη φορά φέτος μετά από δεκαπέντε ή τόσα χρόνια η Makemusic δε θα βγάλει το καθιερωμένο, πατροπαράδοτο ετήσιο upgrade —πέρσι το άργησαν μήνες, φέτος δεν έχει καθόλου, από μια πλευρά αυτό είναι καλό για την τσέπη μας, εκατόν τόσα ευρά κάθε χρόνο για ανούσιες βελτιώσεις πήγαινε πολύ), βγαίνει και ανακοίνωση από την Avid ότι κάνει περικοπές, απολύει κόσμο, πουλάει πράμα δεξιά κι αριστερά και κλείνει τα κεντρικά του Sibelius στο Λονδίνο.

Σκούρο το μέλλον…

6 σχόλια:

mahler76 είπε...

στο χεράκι λοιπόν οι παρτιτούρες από εδώ και μπρός :)

Rowlf είπε...

ε καλά δε φτάσαμε ακόμα εκεί

The the είπε...

εγω πηρα προσφατα το σιμπελιους 7 για μακ.Πολυ διαφορετικο αλλα το συνηθησα σιγα σιγα.Φυσικα δεν το αγορασα αλλα μου το εδωσε ενας φιλος.
Το ερωτημα ειναι:Τι αλλο update να περιμενει κανεις απο αυτο το sofware;Ακομα και το 5 μια χαρα ειναι και νομιζω οτι θα μπορουσα για το υπολοιπο της ζωης μου να δουλευω με αυτο.Ισως θα ηθελα μερικα γραφικα ακομα.

Rowlf είπε...

Μια χαρά είναι το S7 προσωπικά χαίρομαι να το χρησιμοποιώ. Αλλά πάντα μπορούν να υπάρχουν βελτιώσεις. Πχ κάτι που θα ήθελα να προσθέσουν αν και χλωμό το κόβω είναι η δυνατότητα να κάνει κανείς απλά vector γραφικά μέσα στο πρόγραμμα. Κάτι με bezier ή splines.

Κι όχι μόνο αυτό πάρα πολλά μπορούν να βελτιώσουν για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. Το θέμα είναι αν μετά τις περικοπές έχουν διάθεση να επενδύσουν στην ανάπτυξη του προγράμματος.

The the είπε...

να σε ρωτησω.Εδω και καιρο προσπαθω να βρω το γκονγκ απο τα κρουστα και δεν υπαρχει.Πολυ κουφο ενω υπηρχε στο 5 που χρησιμοποιουσα.

Το επομενο update θα ηθελα να μπορουσα να γραφω νοτες προφορικα γιατι βαρεθηκα το ποντικι και το πληκρολογιο.
Ηδη κατι παει να γινε με το word.Γιατι οχι με το σιμπελιους;

Rowlf είπε...

Siri για sibelius ένα πράμα. Δε νομίζω ότι θα είναι πιο γρήγορο από το πληκτρολόγιο. Με τις νότες πιο γρήγορα πληκτρολογεί κανείς παρά μιλάει. Μετά από δέκα λεπτά σολφέζ θα είχες λαλήσει.

Για ψάξε για Large Gong ή Medium Gong στον κατάλογο με τα όργανα. Στην παρτιτούρα θα στο γράψει σκέτο Gong.